Güncel Haberler

PHP nedir, ne işe yarar? PHP zordur, öğrenmek kaç ay sürer?

Çevrimiçi platformların çoğalması ve eğitim ve iş dünyasında dijital seçeneklerin artmasıyla birlikte web tabanlı kaynaklar büyük önem kazanmıştır. Geleneksel ticaretin internete kayması, web uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek PHP gibi yazılım dillerinin popülaritesini artırdı. PHP, 1995 yılında Kanadalı profesör Rasmus tarafından web programları geliştirmek ve web sayfalarını çeşitlendirmek amacıyla tasarlanmış bir bilgisayar programıdır. Bu program web tasarımı ve kodlama gibi birçok yazılım öğesini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

PHP nedir?

PHP, HTML'ye gömülebilen nesne yönelimli bir programlama dilidir ve web geliştiricileri arasında oldukça popülerdir. E-ticaret sitelerinden CRM sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

PHP, sunucu tarafı iletişimleri için özel olarak tasarlanmıştır ve onu JavaScript gibi kullanıcı tarafı dillerinden ayırır. Web geliştiricileri için hayati bir rol oynayan PHP, form verisi toplama, görüntü işleme, veritabanı değişikliği vb. gibi çeşitli sunucu tarafı işlevlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca web sitelerinin içerik yönetim sistemlerini kullanmamıza da olanak tanır, dolayısıyla web sitelerinin arkasındaki gizli güç olarak kabul edilir.

PHP ne yapar?

PHP, web sitelerinin genel şemasını oluşturmada ve farklılaştırmada etkili olan bir programlama dilidir. PHP açık kaynaklı bir programlama dilidir ve birçok kişi tarafından aktif olarak geliştirilebilir. PHP çok sayıda API hizmeti sunar ve ayrıca Çerçeve kaynaklarıyla yaratıcı projelere izin verir. İnsanların farklı ve orijinal web siteleri oluşturmasına yardımcı olun. PHP programlama dili ile aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Dinamik site ve sayfaların oluşturulması
  • İçerik yönetim sistemleri ve modelleme
  • Veri depolama ve otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi
  • Web tabanlı uygulama modüllerinin oluşturulması
  • JPG, PDF, CSV gibi farklı formatlarda dosya işleme (okuma, yazma, aktarma)
  • İşlevsel, kaliteli URL'ler oluşturarak SEO çalışmalarınızda etkili olun
  • Anket sayfaları oluşturun
  • Sosyal medya entegrasyonları
  • E-ticaret sitesi geliştirme
  • Mobil uygulamalar gibi büyük projelerin geliştirilmesi

Bu nedenle PHP, çeşitli web tabanlı uygulamalar geliştirmek için güçlü bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

PHP nasıl kullanılır?

PHP kendi yorumlayıcısıyla çalışır. Bu yorumlayıcı PHP kodlarını yorumlamak için kullanılır. PHP programlama dilini kullanabilmeniz için bilgisayarınızda localhost dosyalarının kurulu ve aktif olması gerekmektedir. Ayrıca bu modülleri içeren hazır programlar da mevcuttur. Düzenli, hızlı anlaşılır ve kolay anlaşılır PHP kodu yazmak için çeşitli editör programlarını kullanmanız gerekir.

PHP için hangi programın gerekli olduğu sorulduğunda; Bu programlar arasında en kullanışlı olanı Notepad++ düzenleyicisidir çünkü geniş bir eklenti havuzuna sahiptir. Ayrıca Sublime Text, Eclipse ve NetBeans gibi programlar da PHP yazan programcıların sıklıkla tercih ettiği editörler arasındadır.

PHP'yi öğrenmek kaç ay sürer?

Bu kapsam en çok merak edilen sorunun cevabıdır: PHP zor mu? PHP'yi öğrenmek ortalama 4 ila 8 ay sürebilir ancak bu süre kişinin öğrenme hızına ve istekliliğine göre değişebilir. Programlama konusunda herhangi bir deneyimi olmayan birinin bu alanda sonsuz bir meraka ve ilerleme isteğine sahip olması önemlidir. Bu alanda başarılı olmak ve gelişmek isteyen herkesin yapması gereken tek şey düzenli olarak çalışıp öğrendiklerini uygulamaya koymaktır.

    Zeren Ertaş ölmüştü!  Karar çıktı: 3 kişi tahliye edildi, 1 kişi beraat etti. Zeren Ertaş ölmüştü! Karar çıktı: 3 kişi tahliye edildi, 1 kişi beraat etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu