Güncel Haberler

DALL-E nedir ve nasıl kullanılır? DALL-E ücretsiz mi?

OpenAI şirketinin tasarlayıp kullanıma sunduğu yapay zeka programlarından biri olan DALL-E, bugün yeni versiyonlarıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu yapay zeka programında, doğal dil girişinin iletildiği bir metin kutusu bulunur. DALL-E programının temel amacı bu metin girişlerinden görüntü elde etmektir. Tasarım ve üretkenlikle yakından ilgili olan bu yapay zeka aracından yararlanmak için DALL-E'ye erişme ve kullanma adımlarını keşfetmenizi öneririz.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

DALL-E nedir?

5 Ocak 2021'de yayınlanacağı bilinen DALL-E, bir yapay zeka programıdır. OpenAI tarafından yayınlanan bu yapay zeka programının, metinsel açıklamalardan görseller oluşturan bir sisteme sahip olduğu biliniyor. Yani DALL-E programına iletilen doğal dil girdileri tanım olarak algılanıp görsellere dönüştürülmektedir. Bu nedenle DALL-E yapay zeka programı aracılığıyla metin önerileri kullanıldığında, orijinal görseller ve hatta sanat eserleri sıfırdan oluşturulabiliyor. Yapay zeka programı DALL-E'nin beta sürümü de bugün kullanıma sunuldu.

DALL-E ne işe yarar?

Günümüzde OpenAI tarafından geliştirilip piyasaya sürülen birçok yapay zeka programı bulunsa da bunların arasında DALL-E öne çıkıyor. Bahsi geçen yapay zeka programı sayesinde çevrimiçi makine öğrenimine dayalı bir metin giriş sisteminden görüntü elde etmek mümkün oluyor. Üretken bir yapay zeka aracı olarak tanımlanan DALL-E programının faydalı olduğu konu ve alanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • DALL-E özellikle tasarımcılar ve sanatçılar için tasarım sürecine entelektüel çalışmalarını görsellere dönüştürerek başlamaları açısından önem taşıyor.
  • Bu yapay zeka programı ile dövme, etiket, logo, komik görseller ve sanat eserleri gibi sayısız görsel tasarım oluşturabilirsiniz.
  • Veritabanında 650 milyondan fazla görsel bulunan DALL-E yapay zeka programı sayesinde sadece birkaç saniye içerisinde sıra dışı projeler yaratmak mümkün.

DALL-E nasıl kullanılır?

Doğal dil girişi ile görseller oluşturmanıza olanak sağlayan yapay zeka programı DALL-E'nin nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için DALL-E'ye erişim adımlarını da içeren kullanım detaylarını listelemek faydalı olacaktır. Bu yapay zeka programını keşfetmek isteyenler aşağıdaki adımları izlemelidir:

  • DALL-E'yi kullanmanın ilk adımı resmi OpenAI web sitesine üye olarak kaydolmaktır.
  • OpenAI'nin resmi internet sitesine üye olan kişi, e-posta bilgilerini ve şifresini sisteme girerek giriş işlemini tamamlayabilir.
  • OpenAI web sitesi üzerinden doğrudan ulaşılabilen DALL-E yapay zeka programına aynı zamanda arama motoru üzerinden de ulaşılabiliyor.
  • DALL-E programına erişen kullanıcılar ana sayfada bir metin kutusuyla karşılaşacaktır.
  • Bu metin kutusuna iletilen doğal dil girişleri resimlere dönüştürülür.
  • Örneğin DALL-E uygulamasının metin kutusuna “pembe gül tutan kedi yavrusu” yazan bir kişi, bu metni görsele dönüştürmek için onayla butonunu kullanabilir.
  • Yukarıda sıralanan adımlar tamamlanırsa yapay zeka aracı doğal dil girişini görüntü olarak sunacaktır.

DALL-E ücretsiz mi?

Metinlerden görseller oluşturmaya yardımcı olan DALL-E programı artık yeni versiyonlarıyla kullanıcıların kullanımına sunuldu. Bu yapay zeka programını keşfetmeyi planlayan kişiler DALL-E aracının ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Temelde kredi sistemiyle çalışan DALL-E yapay zeka programını kullanabilmek için kredi satın almanız gerekiyor. Ancak DALL-E programının yeni kullanıcılara hediye kredileri verdiği de biliniyor. Dolayısıyla OpenAI üzerinden kayıt işlemini tamamlayan kullanıcılar, DALL-E yapay zeka programını inceleme ve deneme fırsatına sahip oluyor. Programı düzenli olarak kullanabilmek ve ek özelliklerden faydalanabilmek için kredi satın almanız gerekebilir.

Önceki içerik Sonraki içerik
11 yaşında bir çocuk kullanıyordu! Oynayan çocukların arasında kaldı: 2 ölü, 2 yaralı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu