Güncel Haberler

Roket yarışması için geri sayım başladı

Oluşturulma tarihi: 10 Eylül 2024 09:51

ROKETSAN'ın TEKNOFEST kapsamında düzenlediği ve gençlerin bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarına ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen Roket Yarışması bu yıl büyük bir heyecanla başladı. 9-16 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Aksaray Hisar atış poligonunda gerçekleştirilecek bu prestijli yarışma, Avrupa'da ilk, dünyada ise ikinci füze yarışması olma özelliğini taşıyor. Bu yılki yarışmaya katılanların sayısı gençlerin uzay ve havacılık teknolojilerine ilgisinin arttığını bir kez daha ortaya koyuyor.

class = “medyanet-inline-adv”>

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yarışmaya 3 kategori eklenmiş olup, önceki dört kategori A Grubu, yeni eklenen üç kategori ise B Grubudur. A Grubu kategorileri arasında Lise, Ortalama Rakım, Yüksek irtifa ve zorlu hizmet; B Grubunda kontrol bölümü, hibrit yakıtlı roket motoru ve sıvı yakıtlı roket motorunun geliştirilmesine odaklanan yenilikçi projeler yer alıyor. Toplam 912 katılımın olduğu yarışmada A Grubundan 80 takım finale yükselirken, mühendis adayı gençlerimiz roketlerini uçurmak için gün sayıyor.

Her kategoride dereceye giren takımlar hem başarılarını ortaya koyacak hem de toplam milyonlarca liralık ödüllerin sahibi olacak. Lise kategorisinde birincilik ödülü 150.000 TL, orta irtifa kategorisinde 160.000 TL, yüksek irtifa kategorisinde 170.000 TL olurken, en zorlu kategori olan Zorlu Görev birincisi 250.000 TL kazanacak. B Grubunda Sıvı Yakıtlı Roket Motoru Geliştirme kategorisinin birincisine 400.000 TL ödül verilecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

Roket Yarışması gençlerin roket yapıp uçurduğu bir etkinlikten çok daha fazlasıdır. Katılımcılar, projelerini sistem mühendisliği disiplini ile hayata geçirerek, mühendislik dünyasının en karmaşık süreçlerinden biri olan entegre sistem geliştirme konusunda deneyim kazanırlar. Aerodinamik, aviyonik, yapısal bütünlük, tahrik ve kurtarma sistemleri gibi farklı disiplinlerde bilgi sahibi olan gençler, disiplinler arası çalışarak projelerini başarıyla hayata geçiriyor. Ayrıca katılımcılar diğer ekiplerin deneyimlerinden faydalanma, tasarımları inceleme ve farklı roket tasarımlarını gözlemleme fırsatı yakalayarak gelecekteki kariyerleri için değerli deneyimler kazanacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu