Güncel Haberler

TEKNOFEST 2024’ün yeni paydaşı – Teknoloji Haberleri

Oluşturulma tarihi: 30 Eylül 2024 09:52

E-alışveriş platformu Trendyol, bu yıl 2-6 Ekim tarihleri ​​arasında Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST 2024’ün paydaşları arasında yerini aldığını duyurdu.

Firmanın, festival kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’ndeki Trendyol Yarının Köyleri Dijital Merkezi’nde E-ticaret Hackathon’u düzenleyeceği belirtildi.

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) iş birliğiyle oluşturulan Yarının Köyleri projesinin hedefleri doğrultusunda bu Hackathon, kırsal alanlarda dijital dönüşüme ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. Hackathon, ulusal teknoloji ekosistemine katkısı açısından da önem taşıyor.

Hackathon’da, ürün fotoğraflarından ve kısa ifadelerden otomatik olarak ürün adları ve açıklamaları oluşturabilen, ürün fotoğraflarının kalitesini artırabilen ve çok dilli destek sağlayabilen yapay zeka destekli e-ticaret çözümleri yarışacak. Mezunlar ve profesyonel yazılımcıların yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerinin de takımlar halinde katılacağı yarışma, 2 ve 3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 138 takımın katıldığı ve ön elemeler sonucunda 16 takımın finalist olarak katılmaya hak kazandığı yarışmada birinci olan takıma 100.000 TL, ikinci olan takıma 80.000 TL, üçüncü olan takıma ise 100.000 TL ödül verilecek. 60.000 TL ödül alacak.

Firmanın TEKNOFEST 2024 festival alanında yer alan standının zengin ve interaktif deneyimler sunacağı açıklandı. Yapay Zeka Atölyesi’nde çocuklar ve gençler, makine öğrenmesi, derin öğrenme ve veri analizi alanlarında bilgi edinerek yaratıcı projeler geliştirme fırsatı yakalarken, geleceğin konusu olan yapay zeka destekli oyunlarla teknolojinin eğlenceli yanını keşfedecekler. e-ticaret. Aynı zamanda Trendyol Fast Market’in yapay zeka asistanı AITEN de yemek pişirme ipuçları, tarifler ve temizlik ipuçlarıyla stant alanında yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu